Fethiye’de Gezilecek Yerler Listesi
Fethiye’de Gezilecek Yerler Listesi

 

 

Fethiye’de Gezilecek Yerler Listesi

 

Eşsiz denizi, yemyeşil ormanları ve bugüne dek ev sahipliği yaptığı egemenliklerden kalan kalıntıları ile görenleri büyüleyen Fethiye; özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin favorilerinden biri haline gelir. Huzurlu bir tatil arayanların ya da ekstrem sporların peşinde olanların ortak noktası haline gelen Fethiye, her istek ve ihtiyacı karşılayabilecek kadar geniş olanaklara sahip.  Gezilecek yerler konusunda ise çok büyük bir zenginliği olduğunu mutlaka dile getirmek gerekir.

Doğa ile iç içe ancak eğlenceli ve bunun yanı sıra huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olan Fethiye, Muğla’ya bağlı. Batı Akdeniz’de yer alan ve doğa harikası olarak sayılan Fethiye; doğa, deniz ve temiz hava üçgenine ev sahipliği yapar. Fethiye’de gezilecek yerler  denildiğinde ise akla gelen çok sayıda lokasyon olduğunu dile getirmek yanlış olmaz. Yaz aylarının favori bölgelerinden biri olan Fethiye’de gerçekleştireceğiniz tatili çok daha keyifli hale getirecek yerleri şu şekilde listeleyebiliriz:

Kelebekler Vadisi. 

Kayaköy.

Ölüdeniz.

Likya Yolu.  

Kabak Koyu. 

Paspatur Çarşısı.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı. 

Faralya Köyü.

Tlos Antik Kenti.

Telmessos Antik Kenti.

Gelin, birbirinden güzel bu yerleri ve daha fazlasını birlikte inceleyelim. İşte, Fethiye ziyaretinizde mutlaka gitmeniz gereken yerler… 

1. Kelebekler Vadisi

Doğa güzelliği ile büyüleyen Kelebekler Vadisi, Fethiye’de gezilecek yerlerin başında gelir. Yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel bölgelerinden biri olarak anılan Kelebekler Vadisi; el değmemiş bir doğaya sahip. Bu özelliği ile görenleri büyüleyen manzaralar sunar. Özellikle kamp tatili yapmak isteyenler tarafından tercih edilen bölge, günübirlik tekne turları içinde oldukça ideal. Eğer tekne turuna katılmak istemezseniz Kelebekler Vadisi’nde kalmak için belirli bir giriş ücreti ödemeniz gerekir.

Birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altında bulunan Kelebekler Vadisi; tırmanış, tüplü dalış ve yamaç paraşütü gibi ekstrem sporların da gerçekleştiği bir alan. Dolayısıyla her istek ve ihtiyacı karşılayacak geniş olanaklara sahip.

2. Kayaköy

Kayaköy, Antik Likya uygarlığının en önemli kentlerinden biri olan Karmylassos kalıntıları üzerine kurulmuş bir bölge. Fethiye merkezine yaklaşık olarak 9 km uzaklıkta bulunan Kayaköy, taş evlerden oluşan eski bir şehir. Geçmiş yıllarda Lebessos adı ile anılan Kayaköy, Fethiye’nin köklü tarihini daha yakından tanımak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunar.
Tarihi bir yer olmasının yanı sıra unutulmaz manzaralar sunması sebebiyle de hem yerli hem yabancı turistler tarafından ilgi görür. Ölüdeniz’e yürüme mesafesinde olması ise özellikle yaz aylarında kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapmasını sağlar. Haftanın her günü ziyarete açık olan köy nisan ve ekim arasında 10.00 ve 19.00 açıktır. Ancak ekim ve nisan arasında ise 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet verdiğini söylemek mümkün. Yine de bu saatler değişkenlik gösterebilir.

3. Ölüdeniz

Platin rengi kumsallarda tatil yapmak isteyenlerin tercihi olan Ölüdeniz, Türkiye’nin en etkileyici kumsallarında ev sahipliği yapmasıyla ünlü. Dünyanın en iyi plajları listesi her yıl güncellense de Ölüdeniz listedeki yerini hiçbir zaman kaybetmez. Mavi suları ve platin rengi kumları ile dikkat çeken Ölüdeniz sahilleri, huzurlu ve eğlenceli bir tatil fırsatı sunar.
Çevrede konaklama imkanı sağlayacağınız çok sayıda otel bulunur. Bunun yanı sıra pansiyon ve kiralık evlerden yana da tercih yapabilir ve böylelikle tatilinizi oldukça konforlu hale getirebilirsiniz. Ölüdeniz plajlarına giriş için ücret talep edilebilir. Eğer tatiliniz esnasında ekstrem su sporları ile vakit geçirmek istiyorsanız bu gibi olanaklar sunan işletmelerin bölgede bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

4. Likya Yolu

Fethiye’de gezilecek yerlerin arasında bulunan Likya Yolu, günlük spor ihtiyacının kolaylıkla karşılanabileceği bir yer. Tarihin bir gezi yaparken spor aktiviteler gerçekleştirmek isteyenler tarafından tercih edilen Likya Yolu, 555 kilometre uzunluğuna sahip bir yol. Muğla Ovacık bölgesinden başlayan ve Antalya’daki Geyikbayırı Köyü’nde sonlanan Likya Yolu özellikle nisan ve haziran arasında kalabalık turist gruplarının gözdesi haline gelir.
Tüm yıl boyunca planlanabilecek yürüyüşlere ev sahipliği yapan Likya Yolu, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bir coğrafyaya sahiptir. Dolayısıyla kış ayları bile soğuk ve sert bir havaya sahip olmaz. Likya Yolu’nda yapılacak yürüyüşler için en ideal zaman aralıkları ise ilkbahar ve sonbahar ayları.

5. Kabak Koyu

Tertemiz denizi ve unutulmaz manzaralar sunan doğası ile görenleri kendine hayran bırakan Kabak Koyu, yaz aylarının en sevilen yerlerinden biri. Fethiye’nin Faralya Köyü sınırları içerisinde bulunan bu koy, büyüleyici bir güzelliğe sahip. Eğer Kabak Koyu’nda konaklamak isterseniz bungalov evleri ya da pansiyonları tercih edebilirsiniz. Özellikle gece saatlerinde binlerce yıldız tarafından çevrelenen gökyüzünün sunduğu eşsiz manzarayı kesinlikle kaçırmamanızı öneririz. Bu sebeple Kabak Koyu, hem gündüz hem gece saatlerinde oldukça hareketli olur ve kalabalık turist gruplarına ev sahipliği yapar. Yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz Kabak Koyu, dalgalı bir denize sahip olsa da temizliği ile dikkat çeker.

6. Paspatur Çarşısı

Fethiye’nin kalbi olarak anılan Paspatur Çarşısı; özellikle kilim, deri ve altın gibi ürünlerin satıldığı dükkanları ile dikkat çeker. Bunun yanı sıra lezzeti deneyimlemek ya da sevdiklerinize hediye olarak götürmek için lokum satan dükkanlar ve Fethiye’de yeme içme ihtiyacınız karşılayacağınızı restoranlarda çarşı içerisinde bulunur. Yorulduğunuz durumda soluklanmak için pek çok farklı kafe ve bar da Paspatur Çarşısı içerisinde yer alır. Yılın her mevsimi ayrı güzel olan ve yalnızca sezonluk değil dört mevsim boyunca ziyaretçilerini ağırlayan çarşı, 24 saat açık. Özellikle akşam saatlerinde çok daha eğlenceli hale gelen Paspastur Çarşısı, Fethiye tatilinizi daha keyifli hale getirmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri.

7. Katrancı Koyu Tabiat Parkı

Fethiye’de kamp için en çok tercih edilen koylardan biri olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı, denizin keyfini sürmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri. Fethiye merkezine yaklaşık olarak 16 km mesafede yer alır ve kamp yapma ya da denize girme fırsatı sunar. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı bir yer olan Katrancı Koyu Tabiat Parkı, hem eğlenceli hem de huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi. Bu park aynı zamanda şehir hayatının kaotik havasından uzaklaşmanıza yardımcı olur. Günübirlik piknik yapmak isteyenler tarafından da tercih edilen dolayısıyla yalnızca turistler tarafından değil yerel halk tarafından da ilgi gören Katrancı Koyu Tabiat Parkı, temmuz ve ağustos aylarında en yoğun zamanlarını yaşar.

8. Faralya Köyü

Türkiye’nin en özel bölgelerinden biri olarak anılan Faralya Köyü, 40 kilometrelik bir alana yayılmıştır. Köyün resmi adı ise Uzunyurt Köyü olarak bilinir. Misafirlerine zamanda yolculuk yaptıran ve en güzel tatil yerlerinden biri olarak anılan bu köy, Roma ve Likya kalıntıları ile süslenmiş eşsiz bir konuma sahip. Aynı zamanda Fethiye’ye 25 km ve Dalaman Havalimanına 70 km uzaklıkta bulunan köy Ölüdeniz’e ise yalnızca 10 km uzaklıkta bulunduğu için dikkat çeker.
Türkiye’nin gizli cenneti olarak da anılan ve yeşil ve doğanın her tonunun görülebileceği Faralya Köyü, tatil tercihlerini ve ihtiyaçlarını şekillendiren bir bölge. Zengin bitki örtüsü ve doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen Faralya Köyü; kekikten ada çayına, çam ağaçlarından turunçgillere kadar pek çok farklı bitki türüne ev sahipliği yapar.

9. Tlos Antik Kenti

Muğla’nın Seydikemer İlçesi yakınlarında yer alan Tlos Antik Kenti, Fethiye’ye 42 km uzaklıkta bulunur. Bölgenin en yüksek dağı olarak bilinen Ak Dağların batı yamaçlarında başlayan antik yerleşim, Eşen Nehri’nin vadi düzlüğüne kadar ulaşan geniş bir konuma sahip.
Savunmaya elverişli dağlık arazi yapısının yanı sıra bugüne dek ev sahipliği yaptığı egemenliklerini izlerini hala taşıyor olmasıyla dikkat çeker. 08.30 ile 17.30 arasında ziyaret edilebilecek antik kentin giriş ücreti 2023 yılı için 20 TL olarak belirlenmiş. Hakkında anlatılan pek çok efsane ve rivayet ile dikkat çeken Tlos Antik Kenti, Fethiye ziyaretinizi çok daha keyifli hale getirir.

10. Telmessos Antik Kenti

Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesinin tarihteki ilk yerleşim yeri olma özelliğini taşıyan Telmessos Antik Kenti ismini pek çok rivayete göre Apollon’un oğlu Telmessos’tan almış. Tarihçesi ve kökeni ile ilgili pek fazla bilgiye ulaşmak mümkün olmasa da Likya Karia sınırında bir kıyı kenti olduğu bilinir. Akdeniz kıyı şeridinde kurulan ve yerleşimin kesintisiz olarak günümüze kadar gelmesiyle dikkat çeken Telmessos Antik Kenti, turizm açısından da önemli bir nokta.
Bölgede yapılan kazı çalışmaları şehrin kuruluşunun M.Ö. 3000’li yıllara uzandığını gösterir. Fakat bu gibi bilgileri kanıtlayacak somut bulgulara henüz tam olarak ulaşılamamış olması tüm bunların bir rivayet haline gelmesine yol açar.

11. Dalyan Kaya Mezarları

Kaunos’lar tarafından yapıldığı bilinen ve muhteşem bir eser olarak anılan Dalyan Kaya Mezarlığı, bölgenin simgelerinden biri haline gelmiş. Denizden ya da karadan ulaşılabilecek olan mezarlıklar tarihin derinliklerine bir yolculuk yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Köklü bir tarihe geçmiş olan ve Perslerin ya da Büyük İskenderun istilası üzerine yarım kaldığı tahmin edilen mezarlar büyüleyici bir mimariye sahip. Dalyan Kaya Mezarları Kaunos’ta yer alan mezar tipleri içerisinde en önemlisi olmasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar. Dalyan Kaya Mezarları’nı yaz sezonunda 09.00 ile 19.00, kış sezonunda ise 08.00 ile 17.00 arasında ziyaret etmeniz mümkün. Ancak bazı durumlarda saatler değişkenlik gösterebilir.

12. Belcekız Plajı

Herhangi bir giriş ücreti vermenize gerek kalmadan girebileceğiniz ve her gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olan Belcekız Plajı, Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken plajların arasında bulunur. Ölüdeniz’in eşsiz güzellikteki sularına ev sahipliği yapan ve Fethiye merkezi yalnızca 10 km mesafede bulunan plaj, pek çok efsaneye konu olmuş bir güzelliğe sahip.
Geçmiş yıllarda buradan geçen tekne ve gemilerin su almak için kıyıya çıktıkları ise Belcekız Plajı ile ilgili en çok anlatılan rivayetler arasında bulunur. Rivayete göre su almak için kıyıya çıkan kaptanlardan birinin oğlu bence kızı görür ve ona büyük bir aşk beslemeye başlar. Bu aşk her fırsatta buluşmalarına neden olsa da denizde çıkan şiddetli bir fırtına kaptanı ve oğlunu öldürür. Bunun üstüne deniz Ölüdeniz olarak adlandırılır ve plaja da Belcekız Plajı adı verilir.

13. Dalaman Çayı

Gölhisar ilçesinin güneyindeki yeşil göl dağlarından doğan Dalaman Çayı; Çameli, Acıpayam, Ortaca ve Dalaman ilçe sınırları çizer ardından Akdeniz’e dökülerek unutulmaz bir manzara yaratır. Akdeniz bölgesinde yer alan; Akdeniz ve Ege bölgeleri sınırını çizen Dalaman Çayı, kendine ait bitki örtüsü ve görenleri büyüleyen manzarasıyla Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Çaydan yılda 8.54 hm3 içme, 9.21 hm3 sulama elde edilir ve kullanılır. Dolayısıyla doğal güzelliklerinin yanı sıra kaynak açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu söylemekte fayda var.

14. Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Milli Parkı ya da bilinen adıyla Saklıkent Kanyonu eşen çayının kolu olan Karaçay tarafından oluşturulan bir kanyon. Fethiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunan Saklıkent Milli Parkı doğal güzellikler açısından unutulmaz manzaralar sunuyor olması sebebiyle dikkat çekici.
18 km uzunluğa ve 200 m yüksekliğe sahip bir kanyona ev sahipliği yapan Saklıkent Milli Parkı en dar yeri 2 metreye kadar düşmesiyle öne çıkar. Özellikle sıcak yaz günlerinde ferah bir gezi yapmak isteyenlerin tercihi haline gelen ve bu gibi nedenlerden dolayı yaz aylarında oldukça kalabalık olan Saklıkent Milli Parkı, 09.00 ile 19.30 saatleri arasında ziyaretçilerini kabul eder.

15. Fethiye Kral Mezarları

Tarihi ve doğal zenginlikler ile öne çıkan bir tatil lokasyonu olan Fethiye, Kral Mezarları gibi tarihin köklü sayfalarına ev sahipliği yapan yapılarıyla dikkat çeker. Siz de yaz tatilinizi gerçekleştirirken hem eğlenmek hem Fethiye’nin köklü tarihini daha yakından tanımak istiyorsanız mutlaka Fethiye kral Mezarları’nı ziyaret etmelisiniz.
Dik yamaçlar üzerine inşa edilmiş yapılar olan ve sivil mimarinin en güzel örnekleri arasında bulunan kral mezarları günümüzde tapınak olarak da anılır. Günümüze ulaşmayı başaran en eski kalıntılar arasında yer almaları, pek çok kişinin ilgisini çeker. Bu nedenle Fethiye Kral Mezarları, hemen herkesin mutlaka görmesi gereken yapıların başında yer alır.

16. Cennet ve Katrancı Koyu

Fethiye’de tatil yaparken ziyaret etmeniz gereken ve denizinin güzelliği ile sizlere eşsiz bir tatil imkanı sunacak olan Cennet ve Katrancı Koyu, kamp için en çok tercih edilen koyların arasında bulunur. Merkeze yaklaşık 16 km uzaklıkta yer alan ve tabiat parkı içerisinde bulunan koy; yalnızca denize girmek için değil, mesire alanında piknik yapmak ya da kamp yaparak tatilini daha farklı bir deneyime çevirmek isteyenler tarafından da tercih edilir.
Yeşil ve mavinin kucaklaştığı, huzurlu ambiyansı ile dikkat çeken ve bunun yanı sıra eğlenceli bir tatil imkanı sunan Cennet ve Katrancı Koyu, şehir hayatından uzaklaşmak için en iyi değerli yerlerden biri. Günübirlik olarak da tercih edilen Cennet ve Katrancı Koyunda piknik yapmak, tatilinizin çok daha keyifli hale gelmesini sağlar.

17. Çalış Plajı

Fethiye’de huzurlu bir tatil yapmak istiyor ve doğal güzellikler ile bütün bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atmayı talep ediyorsanız mutlaka Çalış Plajı’na da gitmelisiniz. Genellikle 10.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olan plajın çalışma saatleri çeşitli nedenlerden dolayı değişiklik gösterebilir. Tertemiz denizi sayesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir. Özellikle yaz aylarında nüfusunun neredeyse ikiye katlandığını dile getirmek kesinlikle yanlış olmaz. Plaja giriş için sizden herhangi bir ücret talep edilmese de ücret dahilinde şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

18. Kumburnu Plajı

Kumburnu Plajı Fethiye’nin en keyifli plajlarından biri olması sebebiyle dikkat çeker. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunur. Bunun yanı sıra plaj içerisinde bisiklet ya da kano kiralayabilir böylelikle Ölüdeniz’de unutulmaz bir deneyim yaşamayı mümkün hale getirebilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeden girebileceğiniz Kumburnu Plajı, şahsi aracı ile yolculuk yapanlardan otopark ücreti talep eder.
08.30 ile 20.00 Saatleri arasında açık olan plaj, çeşitli nedenlerden dolayı çalışma saatlerinde değişiklik görülebilecek bir bölge. Temiz doğası ve yeşil ile mavinin her tonunu görmeye imkan tanıması, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun bir ilgi görür.

 

 

Whatsapp WhatsApp Destek! online
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Saati :
Konaklama Süresi :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Detayları Görmek İçin tıkla
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Konaklama Tutarı :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
MüsaitMüsait
DoluDolu
Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış
Özellik Özellik
Genel Özellikler
Mutfak Bilgileri
Salon Bilgileri
Havuz Bahçe Bilgileri
Şömine
Özel Bahçeli
Full Eşyalı ve Mobilyalı
Isıtmalı Havuz
İnternet Bağlantısı
Jakuzi
Balkon/Deck/Teras
İç Mekan Havuz
Otopark / Park Yeri
Yatak Sayıları
Manzara
Deniz
Dağ
Şehir
Doğa
Bluetooth Ses Sistemi
Engelli Dostu
Sıradışı Mimari
Sauna
Buhar Banyosu
Bebek Yatağı
Özel Havuz